نحوه استفاده از روغن های گیاهی ویژه ماساژ بسیار ساده و راحت است، چرا که کافیست شما اصول اولیه ماساژ را رعایت کنید. دلیل این که گفته می شود؛ روغنهای گیاهی، حساسیت زا و گاهی خطرناک هستند در این است که افراد بدون در نظر گرفتن مزاج خود از این روغن ها استفاده می کنند.
هر فرد مزاج یا طبع ویژه خود دارد، به عبارتی؛ به اندازه تمام افراد کره زمین، مزاج وجود دارد. که بر اساس آن باید نحوه زندگی کردن، که شامل مواردی هم چون؛ خوردن، آشامیدن، شهر و محل سکونت هست را رعایت کرد.
در این مطلب سعی داریم نحوه استفاده از روغن های گیاهی ویژه ماساژ را یاد آوری کنیم.
هدف از ماساژ دادن
- حبس رطوبات از تحلیل.
- تحلیل فضولات باقی مانده در عضلات بعد از ورزش.
- بهبود خواب
- ترشح هورمون رشد
- کم کردن استرس
- ترشح اندروفین ها
- ترشح هورمون کورتیزول
- کاهش عفونت
بهترین زمان برای ماساژ و نتیجه حاصله
- در پایان ورزش انجام شود.
- برای باز گردادن انرژی و متعادل کردن گردش خون و راحتی اعضاء لازم است.
- فضولاتی که با ورزش و حرکت ورزشی گرم و نرم شده است، راحت تر، از طریق منافذ پوست بیرون رانده می شوند.
- برای باز گرداندن قوت به حال خودش مفید است.
- برای اصلاح کسالت و خستگی حین ورزش مناسب است.
- بهتر است بعد از ورزش و در حین ماساژ، از روغن معرق استفاده شود (منافذ پوست را می بندد و مانع از خروج مواد مورد نیاز بدن از طریق پوست می شود).
اصول کلی برای یک ماساژ خوب
- ︎با روغن معرق و با قوت، ماساژ شروع شود. سپس آرام آرام از فشار کم کرده و رو به اعتدال برود.
- ︎در حین ماساژ وقفه ای ایجاد نشود.
- ︎دست و پای فرد کشیده شود تا مواد زائد خارج شوند.
- ︎بعد از اتمام با پارچه ای نواحی ماساژ داده شده پاک شوند.
- ︎تنفس عمیق و کشش در ناحیه عضلات شکم هم وجود داشته باشد.
مواردی که باید قبل از ماساژ در نظر داشت:
قبل از استفاده از روغن های گیاهی ویژه ماساژ ، باید در نظر داشت که مزاج و طبع شما چیست؟ چرا که اغلب روغنهایی که برای درمان دردهای موضعی بکار می روند، طبعی گرم و در برخی سوزان هستند. مانند روغن فلفل قرمز.
باید زمان استفاده از روغنی که احتمال دارد حساسیت پوستی برای شما ایجاد کند، یک قطره از آن را بر روی یک قسمت از پوست، که علاوه بر نازک بودن و داشتن حساسیت بالا، مقاومت خوبی نیز دارد، امتحان کرد.
بطور معمول، پوست پشت دست بهترین نقطه از پوست است، که از آن برای تست در این موارد در نظر گرفته می شود.
بایستی نقطه آغشته شده به روغن را به مدت یک دقیقه ماساژ داد، تا بطور کامل جذب پوست گردد. بطوری که چربی روغن بر روی پوست کم شده و پوست فقط براق به نظر برسد. سپس باید به مدت بیست دقیقه صبر کرد، چنانچه پوست دست شما، به روغن استفاده شده حساسیت داشته باشد، به شکلهای مختلف از خود واکنش نشان می دهد.
این حساسیت می تواند بصورت های مختلف از جمله: خارش، ورم، تغییر رنگ، دانه های ریز، سوزش، تاول و گاهی خشکی پوست نمایان شود.
پس از اطمینان از نداشتن حساسیت به آن روغن، می توان عمل ماساژ را بر روی پوست شروع کرد.
قبل از شروع به ماساژ، باید در نظر داشت، شما از ماساژ دادن چه نتیجه ایی را انتظار دارید؟ نحوه ماساژ هر عضو یا هر قسمت از بدن، بر اساس ظرافت و حساسیت آن عضو متفاوت است.
مواردی که ماساژ بکار برده می شود:
- تسکین درد مفاصل.
- عمل زیبایی.
- درمان سردرد.
- جهت داشتن خواب خوب.
- رفع بی خوابی
- تغذیه پوست.
- فرم و شکل دادن به اعضاء داخلی مثل غضروف و استخوان ها.
- از بین بردن چربی زیر پوست.
- گرفتگی عضلات
- موارد دیگر
در هر کدام از موارد بالا، نحوه چرخش دست، مقدار فشار بر روی موضع سطحی که باید ماساژ داده و نوع کشش پوست، متناسب با قصد و نتیجه دلخواه شما تفاوت دارد.
بطور مثال؛
ماساژ دادن شکم جهت درمان دل درد:
بایستی تمام کف دست را به روغن آغشته کرده بر روی شکم قرار داد، گردش دست در جهت عقربه های ساعت و به آرامی انجام پذیرد.
ماساژ دادن سر جهت رویش مو:
هنگام ماساژ پوست سر، نوک انگشتان را به روغن آغشته کرده، سپس در جهت رویش و خواب موها، بسیار آرام، به حرکت در می آوریم، به گونه ایی که احساس خوشایندی داشته باشد، اعصاب آرامش گرفته، از نحوه ماساژ و گردش دست لذت برد.
در زمان تسکین درد در اثر ضرب دیدگی:
نکته: باید توجه داشت که در اغلب موارد ضرب دیدگی، موضع آسیب دیده را نباید تا قبل از بیست و چهار ساعت گرم کرد. بلکه روی موضع می بایست یخ قرار داد، تا چنانچه پارگی در زیر پوست اتفاق افتاده باشد، و رباط و دیگر عروق دچار کشیدگی شده اند، حتی الامکان به حالت اولیه خود باز گردند، نیز این کار باعث جلوگیری از خون مردگی و ورم می شود.
پوست را به روغن آغشته کرده، بطوری که بر روی نقطه آسیب دیده فشاری که باعث تشدید درد شود، وارد نشود، سپس اطراف محل ضرب دیدگی را بر اساس حساسیت عضو خوب ماساژ داده، تا مسیر های عبور خون به نقطه کوفته شده گرم شده، و خون با سرعت بیشتری در آن نقطه به جریان افتد. عمل گردش خون، سرعت درمان را سریع تر می نماید.
ماساژ جهت آب کردن چربی های زیر پوست:
این عمل کار بسیار خطر ناکی است. چربی های زیر پوست در اثر فشار، از نقطه تجمع خود جدا شده، وارد گردش خون می شوند. در برخی از موارد باعث مرگ یا سکته قلبی نیز شده است.
در این حالت پوست را به روغن آغشته کرده، سپس به چربی های زیر پوست، با هر پنج انگشت، فشار وارد می کنیم، به گونه ایی که عمل نیشکون را انجام می دهیم. در این روش فشار به گونه ایست که پوست بدن در برخی نقاط کبود شده و درد زیادی را باید تحمل کرد. برای داشتن پوستی زیبا تر، و پیشگیری از کبودی بیشتر، بهتر است کمپرس آب سرد انجام شود.
موادری که ماساژ دادن ممنوع است:
۱- وقتی که فرد تب دارد.
۲- در اطراف جوش های چرکی، دملها و عفونتهای پوستی.
۳-در التهاب و تورم حاد عضلات و مفاصل.
۴- در بیماری های پوستی.
۵- در بارداری.
۶- در هموفیلی ها و ابتلاء به کم خونی.
۷-در مراحل اول هر بیماری.
۸-در افرادی که واریس شدید دارند.
۹-در خونریزی های شدید.
۱۰-در افرادی که به ورم استخوان و مفاصل گرفتار هستند.
۱۱-در افراد مبتلا به انسداد های عروقی هستند.
۱۲-درد شدید در یک یا چند اندام.
۱۳-هرگاه دمای بدن پایین تر از ۳۷ درجه باشد.
مقوله ماساژ دادن، یک مبحث بسیار وسیع و علمی است که آموزشهای ویژه ایی باید دید تا بتوان یک ماساژ صحیح و کامل را انجام داد.
موارد قابل توجه در زمان استفاده از روغن های گیاهی ویژه ماساژ رازی طب
روغنهای درمانی رازی طب، بدلیل ترکیب خاص شان، با اکثر پوست ها سازگار هستند. کمتر دیده شده که فردی از حساسیت به این نوع ترکیب شکایت داشته باشد.
در زمان استفاده از روغن های ترکیبی رازی طب باید در نظر داشت: غلظت این روغن ها به نسبت موارد مشابه موجود در بازار بسیار بیشتر بوده، بایستی مقدار کمتری مصرف شود.
روغنهای ترکیبی رازی طب سرعت تسکین بسیار بالایی دارند؛ به همین خاطر، پس از مصرف در موارد تسکین درد، بهتر است عضله هایی که وزن بیشتری را تحمل می کنند، کمتر به حرکت در آیند.
محل آغشته شده به روغنهای ترکیبی رازی طب را می توان؛ نیم ساعت پس از استفاده با آب گرم و صابون شست، و اثر چربی را کاملا از بین برد.